Barceló es reuneix amb representants de col·legis i consells autonòmics de professionals sanitaris

Barceló es reuneix amb representants de col·legis i consells autonòmics de professionals sanitaris

13/01/2021

 

- La consellera ha detallat el pla de vacunació i ha reiterat que també rebrà vacuna el personal de la privada
- Després d'aquesta primera ronda de contactes, es mantindran més reunions amb altres col·legis provincials



La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha mantingut aquest matí una reunió de treball amb representants de 24 col·legis professionals de medicina, infermeria, odontologia, farmàcia, fisioteràpia i veterinària de les tres províncies; així com membres dels consells autonòmics de metges, infermeria, fisioteràpia, nutrició i dietètica i podologia. La consellera ha estat acompanyada per la directora general de Recursos Humans, Carmen López, i el subdirector general d'Avaluació de la Gestió Assistencial, Ramón Limón.

Durant la trobada, que s'ha fet per mitjans telemàtics, la titular de Sanitat ha detallat als assistents l'estratègia de vacunació que s'està desenvolupant a la Comunitat Valenciana d'acord amb les pautes definides pel Ministeri en l'Estratègia de vacunació contra la COVID-19 a Espanya. El fòrum ha servit, així mateix, per a conéixer les inquietuds dels col·lectius sanitaris i per a acordar noves vies de col·laboració.

El Sistema Sanitari valencià ha administrat ja en residències i entre el personal sanitari més de 57.223 dosis de la vacuna de Pfizer. Amb aquesta xifra, pràcticament s'esgoten els vials que ha subministrat Pfizer a la Comunitat Valenciana. Aquest dimecres es distribueixen les primeres dosis de la vacuna de Moderna que rep Espanya. La primera remesa que ha arribat a la Comunitat Valenciana (3.000 vacunes aproximadament) s'està administrant als HACLE (Hospital d'Atenció a Malalts Crònics i de Llarga Estada).

Per tant, el ritme de fabricació i subministrament marcat pels laboratoris determina la velocitat d'administració d'aquestes dosis per part del Sistema Sanitari valencià. A hores d'ara, no hi ha cap problema a l'hora de posar la vacuna als grups de població definits en l'estratègia nacional.

Ara bé, la reunió amb els col·legis professionals ha servit per a resoldre dubtes.

Després d'aquesta primera ronda de contactes seguiran mantenint reunions, sempre a fi de "tindre engranat tot el sistema per si les farmacèutiques incrementen la producció de vacunes i la quantitat de dosis que poden lliurar a la Unió Europea i a cada país", segons ha explicat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública a la fi de la reunió.

A més, la titular de Sanitat ha insistit, durant la videoconferència amb col·legis professionals, que la vacuna també arribarà als professionals de la sanitat privada. Inicialment, es vacunarà els de primera línia i més tard la resta del personal. Amb aquest objectiu, hi ha previstes reunions amb els hospitals privats per a sol·licitar-los que demanen la informació pertinent.

En la videoconferència han participat representants dels col·legis de metges d'Alacant, Castelló i València; els col·legis d'infermeria d'Alacant, Castelló i València; membres del Col·legi d'Odontòlegs i Estomatòlegs d'Alacant, Castelló i València; el Col·legi de Farmacèutics d'Alacant, Castelló i València; el Col·legi de Fisioterapeutes d'Alacant, Castelló i València; el Col·legi de Veterinaris de les tres províncies valencianes; el Consell Autonòmic de Col·legis de Metges de la Comunitat Valenciana; el Consell de Col·legis d'Infermeria de la Comunitat Valenciana; el Col·legi de Fisioterapeutes de la Comunitat Valenciana; el Col·legi de Podòlegs de la Comunitat Valenciana, i el Col·legi Oficial de Dietistes-Nutricionistes de la Comunitat Valenciana.

Fuente: http://infocoronavirus.gva.es/va/inicio/area_de_prensa/not_detalle_area_prensa?id=913517

Compartir en... Compartir en Facebook Compartir en Twitter

© UPA - Unión Profesional de Alicante

Esta web utiliza cookies…+info